Sport

Størrelsesguide til dækkener

Sharing is caring!

Rate this post

Sponsoreret indhold

Køb den rigtige størrelse dækken

Når du køber et dækken til din hest, så er pasform nøglen og bør aldrig undervurderes. Hvis du har købt det mest fantastiske dækken med en lang række funktioner, kan det potentielt forårsage mere skade end gavn, hvis det passer dårligt.

Den gode nyhed er, at det ikke er svært at opnå en god pasform – her er vores bedste tips:

Mål din hest før du køber. Dette kan gøres med et målebånd. Du skal blot sætte den ene ende af båndet i midten af hestens bryst og den anden ende på hestens “skinker”, hvor du forventer, at dækkenet skal ende.

Heste dækkener er dimensioneret i centimeter, tommer eller fod – sørg for at kontrollere, hvilken størrelse dækken du får.

Når du har købt dit dækken, så tag det med hjem og prøv det på din hest over et rent sengetøj – sørg for at beholde alle tags og skilte på. Hvis dækkenet passer, skal du fjerne mærkerne, hvis det ikke er tilfældet, kan du muligvis returnere dækkenet til den forhandler, du har købt det hos, så længe det er i en salgsbar tilstand.

Et dårligt passende dækken vil glide og kunne forårsage ubehag eller endda skade på hesten, og det kan medføre skader på dækkenet også.

Hvordan kan jeg vide, om dækkenet passer?

Dækkenet skal passe godt over “forstanden” og “skuldrene”, så hesten kan bevæge sig frit uden at dækkenet glider tilbage.

Båndene skal være tætte nok til, at holde dækkenet på plads, men ikke så tæt, at de forårsager, at formen forvrides på hestens ryg. Hvis de er for stramme, kan de forårsage trykpunkter rundt om hestens bryst.

Stropperne skal fastgøres, så du kan passe en hånds bredde imellem kapperne og hestens krop. Det betyder, at stropperne er stramme nok til at forhindre, at benene bliver fanget, hvis hesten lægger sig ned, men ikke så tæt for at forårsage ubehag.

Hvis dækkenet har benstropper, skal de fastgøres, så venstre strop føres rundt om venstre bagben og fastgøres tilbage til venstre. Den rigtige rem skal derefter passere rundt om højre bagben, løkke gennem venstre rem og derefter fast til højre side. Der skulle være ca. 10-15 cm mellem stroppen og hestens ben for at forhindre, at tæppet glider uden at give hesten ubehag.

dækken størrelsesguide

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.